Zo vind je de perfecte jeans voor jouw figuur

Wij hebben vaak een haat-liefdeverhouding met een jeans. Hij past weliswaar bij oneindig veel gelegenheden en staat eigenlijk iedereen, maar toch zijn we er altijd erg kritisch mee. De ene keer komen je billen er niet goed in uit, de andere keer accentueert hij weer je iets stevigere bovenbenen. Zelden vinden we er een waarmee we helemaal tevreden zijn. En toch is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Wij hebben hier samengevat welk type jeans perfect bij jouw figuur past en waar je bij de aanschaf op moet letten.

Klein buikje: Je hebt slanke benen maar een klein buikje? Dan staat een skinny jeans met een hoge taille jou het beste. Die laat je figuur volledig tot zijn recht komen en camoufleert kleine vetrolletjes op de heupen en bij je buik. Ook al zijn ze in: Kies liever niet voor een heupmodel.

Platte billen, weinig taille: Je hebt vast wel eens van een zandloperfiguur gehoord. Dan behoor je waarschijnlijk tot die vrouwen die groot en slank zijn, maar weinig rondingen hebben. Het goede nieuws: Dankzij jouw lange benen kun je eigenlijk elk model jeans dragen. Bovendien kan het voor jou best ietsje meer zijn. Breisels, lichte wassingen en alles wat volumineuzer is, staat je super en zorgt ervoor dat het lijkt of je toch rondingen hebt. Ook geweldig voor jou: flared jeans.

Stevige billen: Je bent het type Kim Kardashian? Dan is er ook voor jou een jeans die je sterke punten perfect accentueert. Donkere wassingen met een lichte bootcut en een beetje stretch zorgen voor een slanker figuur. Let er bovendien op dat je jeans achterzakken heeft. Maar handjes af van lichte wassingen, versieringen en een te strak model. Die zijn namelijk niet flatterend.

Fijn gebouwd, korte benen: Dat is duidelijk, dan kies je voor alles wat je langer maakt. Zoals een persvouw en een hoge tailleband. Smalle, rechte jeans zijn perfect voor jou en smokkelen er een paar centimeters bij. Let op! Heupbroeken en baggy jeans zijn voor jouw figuur eerder no go.

Stevige bovenbenen: Daarvoor geldt hetzelfde als voor iemand met veel rondingen: Donkere wassingen zonder te veel poespas staan jou erg goed. Lichte persvouwen laten je benen langer lijken, maar ook wijde Marlène Dietrich-broeken zijn perfect. Kies liever niet voor een jegging, skinny jeans en lichte wassingen, omdat die elke ronding accentueren.

Vind jouw nieuwe favoriete jeans!